sobota, 16 stycznia 2016

Pierogi z kapustą PYSZNE :):):)

CIASTO
Składniki potrzebne do pierów na zdjęciu
W miskę sypiemy mąkę tortową i krupczatkę około 2 szklanek
Dodajemy 10 dag dożdży i 3 łyżki cukru i wszystko rozgniatamy łyżką
Następnie dodajemy stopniowo 0,5 l mleka dalej stopniowo mieszając
Po wymieszniu odstawiamy na jakiś czas aby ciasto wyrosło
Jak ciasto wyrośnie dodajemy 3 jajka , rozpuszczoną chłodną margarynę
dodajemy łyżeczkę soli
Dodajemy mąki tortowej i krupczatki aby ciasto po wyrobieniu dało się wałkować

FARSZ
Kapustę kwaszoną wyciskamy i kroimy drobno dodajemy 2 drobno pokrojone cebule
i pieprz i to wszystko dobrze mieszamy

BARWA PIEROGÓW

Jedno jajko ubijamy z 2 łyżkami mleka, które posłuży
do smarowania gotowych pierogów przed pieczeniem

Później do piekarnika na około 40 minut

SMACZNEGO !!!

tel  888-688-922


                                                        Pozdrawiam Czytających

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza